Snovi u kojima prolazite kroz vrata kako biste ušli u neki prostor znači da vam se otvaraju nove mogućnosti. Pomerate se iz jedne u drugu životnu fazu, ili se vaš način razmišljanja menja, kao da ste dostigli viši nivo svesti.

Ako prolazite kroz vrata kako biste izašli iz nekog prostora van, znači da osećate potrebu da se više otvorite prema drugima, da postanete dostupniji, otvoreniji i sl. Dakle ulazak predstavlja nove mogućnosti vašeg unutrašnjeg, ličnog sveta, a izlazak predstavlja nove mogućnosti u vašem socijalnom, javnom životu. Vrata su prelaz iz jednog u drugi i potrudite se da i ostanu otvorena, ili bar odškrinuta kako bi i vaša unutrašnja i spoljašnja energija slobodno cirkulisale.

Ako sanjate otvorena vrata znači da postajete otvoreniji i prijemčiviji za nove ideje i koncepte. Konkretno, ako iza otvorenih vrata vidite svetlo, znači da bi vam prolazak kroz ta vrata u svakom slučaju doneo prosvetljenje i određeni uvid, bolje i dublje razumevanje sopstvenog života i sveta.

Ako sanjate zatvorena, zaključana vrata znači da vam neke prilike i mogućnosti ipak nisu još dostupne ili ste ih već propustili? Nešto (ili neko) onemogućava vaš progres. Zaključana vrata mogu biti i slepa ulica, kraj nekog projekta ili neke faze. Ako su vrata zaključana sa spoljne strane znači da ste sami sebe nekako zaključali iznutra i postali ste naročito antisocijalni, nedruželjubivi. Ako su vrata zaključana iznutra, sa vaše strane, znači da su pred vama teške lekcije koje morate naučiti. Ako sanjate da vi zaključavate vrata, znači da se namerno ograđujete od drugih, kao da ih isključujete iz svog života s nekim razlogom. Kao da se dvoumite svaki put kad treba da s drugima podelite svoja osećanja. Ovo je posljedica straha da ćete biti povređeni, kao i niskog samopoštovanja.

Ako sanjate kako vam je neko zalupio vratima pred nosom znači da se u stvarnosti osećate isključeno iz neke aktivnosti ili izignorisano.

Ako sanjate okretna vrata znači da se bukvalno vrtite u krugu i da nikuda ne stižete. Moguće da vam vaše trenutne poslovne ili privatne okolnosti izgledaju kao da ne vode negde i da se nalazite u slepoj ulici. Preispitajte ponovo svoje mogućnosti i vratite se na vaše lične ciljeve i prioritete. Znajte da uvijek imate izbor, samo je nekada pravo rešenje neupadljivo i zamaskirano. Vrata ka vašem uspehu možda ne liče na trijumfalnu kapiju oko koje se vrtite. Osvrnite se oko sebe i pogledajte malo bolje.

Moguće je i da vas prati osećaj straha jer se bojite da bi neko mogao provaliti kroz vaša vrata. Možda taj osećaj straha na neki način se vraća u vaše snove, a to je strah od provalnika koji može da bude posljedica nekog već ranijeg proživljenog iskustva. Naravno ispred provalnika i vas su uvek vrata, a vi se pobrinite da to budu protuprovalna vrata.