Videti zmiju ili sanjati njen ujed označavaju skrivene strahove ili brige koje predstavljaju pretnju u životu. Vaš san vas možda upozorava na nešto čega još niste svesni u stvarnosti. Isto tako zmija zbog svog oblika nosi simboliku falusa, odnosno ona predstavlja iskušenje, izazov, opasnu ili zabranjenu seksualnost.

Konkretno, ukoliko sanjate da vam se zmija nalazi u krevetu, to znači da se osećate seksualno nadjačani. Možda se osećate neiskusno, nervozno ili jednostavno nesposobni da postignete cilj. Strah od zmija u snovima simboliše strah od seksa, intimnosti i vezivanja. Isto tako zmija može označavati i neku osobu u vašoj blizini na koju se ne biste trebali oslanjati, jer je bezobzirna i okrutna.

Kao pozitivan simbol, zmije predstavljaju izlečenje, transformaciju, znanje i mudrost. Upućuju na samo-obnavljanje i pozitivnu promenu. Videti zmijsku košuljicu znak je zaštite od bolesti. Videti zmiju koja ima glavu na oba svoja kraja znači da se osećate rastrgnuto između dva suprotna smera kretanja.

Osećate preopterećenost i ne znate jeste pošli ili ste došli. Vaše akcije su kontraproduktivne. Ovakvi snovi upućuju i na komplikacije u ljubavnim vezama, npr. na postojanje ljubavnog trougla. Isto tako, snovi o zmijama mogu označavati i želju za decom. Ako sanjate da jedete živu zmiju, to je znak vaše potrebe i želje za intimnošću i seksualnim zadovoljenjem. Vašem životu nedostaje senzualnosti i strasti.

Pokušajte povezati vaše realno, lično osećanje prema zmijama, iskustvo straha koje ste nekada osetili i setite se situacije na koju vas reč zmija prvo asocira. To bi bio najbolji start za vaše dalje tumačenje snova jer jedino tako počinjete pravi dijalog sa svojim nesvesnim delom, tako komunicirate sa svojim unutrašnjim Ja koje vam nešto pokušava reći, sugerisati ili vas jednostavno rastrzati iz vaše uspavane stvarnosti.