Ukoliko ste sanjali da ste trudni, vaš san simbolizuje aspekte vaše ličnosti ili vašeg ličnog života koji se nagomilavaju u vama i pritišću vas.

Možda niste spremni da pričate o njima ili da uopšte reagujete na to. Sanjati da ste trudni isto tako može značiti i rađanje nove ideje, projekta, zamisli, nečeg novog i uzbudljivog.

Ovaj san može imati i alternativno značenje. Ukoliko u vašem budnom životu pokušavate ostati trudni a sanjali ste da ste u tome uspeli, vaš san može značiti da će vam se želja ispuniti. Ako ne pokušavate zanijeti a u snu vam je to pošlo za rukom, san vam ukazuje na strah koji osećate prema novoj odgovornosti u životu.

Sanjate li da ste trudni i kako beba umire u vašoj utrobi, san vam sugeriše da projekat u koji ste uložili mnogo energije i truda se raspada i polako propada. Ništa ne radi na način kako ste vi zamislili i očekivali.

Ukoliko ste sanjali da je neko drugi trudan vaš san znači da očekujete bliži, prisniji odnos sa tom osobom.

Ako ste zaista trudni, u vašem stvarnom životu i sanjate ovakav san, onda on odražava vaš strah i strepnju oko trudnoće. U ovom periodu, vaši snovi mogu biti satkani od cveća, voća, vode, malih životinja. Ukoliko ste, pak , ovaj san sanjali u drugom tromesečju trudnoće, san je odraz preispitivanja vas da li će te biti dobra majka. Istovremeno, san može biti i povezan sa rođenjem deteta i strahom od poroda, brigom da li će sve proći u najboljem redu.

Strašan san može da bude onaj u kome rađate bebu koja nije u ljudskom obliku. Takav san takođe može bit povezan sa brigom i strahovima u periodu trudnoće.

Na kraju, u posljednjem mesecu trudnoće, može se desiti da sanjate vašu sopstvenu majku. Napredovanjem vaše trudnoće, dolazi do promene vašeg tela, ono raste, razvija se i buja, te postoji verovatnoća da će i vaši snovi sastojati se od velikih životinja, poput slona, kita, dinosaurusa.