Sanjate li kako učestvujete u trci, odnosno trkate se, takav san odražava vaš takmičarski duh te sklonost da se merite sa drugima. Jednako kao što trčite u snu i borite se da stignete do cilja vi se borite i u vašem budnom životu.

Ovaj san može imati i alterantivno značenje, prema kome vas vaš san upozorava da malo usporite i stanete na loptu. Isti san može ukazivati i na to da razmislite o tom da krenete nekim drugim putem u životu.

Ukoliko ste sanjali da pobjeđujete u trci, to reprezentuje vaš puni potencijal i vaše napore i sposobnosti i snagu da ostvarite životne ciljeve koje ste pred sebe postavili. U tom slučaju, vi se osećate svesni svojih prepreka i svoje sposobnosti da ih savladate, da smaknete sve one koji vam stoje na putu. Ovakav san potiče, kod onog ko ga sanja, veliku dozu samopouzdanja i može biti od pomoći za vaš dalji uspeh.

Ako ste sanjali da ste izgubili trku, ovakav san znači da preterujete u svojim zahtevima.  Možda ste svoje ciljeve postavili previsoko, iznad svojih mogućnosti. Razmislite o svojim planovima i ciljevima u životu. Zapitajte se šta je potrebno da uradite kako bi bili srećni i kolike su vaše mogućnosti da to ostvarite.

Osim psihološkog tumačenja ovog sna postoje i tradicionalna, narodna shvatanja. Prema ovim shvatanjima sanjati da učestvujete u trci ili uopšte u nekom takmičenju znak je koji pokazuje da nećete biti zadovoljni sa onim što imate. Ukoliko ste sanjali da gledate trku, lakomislenost vam može doneti velike nevolje.