Sa psihološkog aspekta, ukoliko ste sanjali auto za trke, vaš san simbolizuje vašu tešku vožnju kroz život i čvrste čak i tvrdoglave stavove.

Ovakav san, takođe, može predstavljati vašu takmičarsku prirodu te želju za pobedom i dokazivanjem. Želite ostaviti utisak pobednika i osećati se važnim.

San o trkačkom auto može imati i alternativno značenje. Prema ovom značenju, ovakav san može značiti i vaš problem sa rasnom i etičkom pripadnošću.

Ako ste sanjali da učestvujete u auto trkama, ovaj san predstavlja vaš brz način života. Možda, svojim životnim stilom ugrožavate svoje zdravlje.

Zapitajte se zašto to radite i čemu to vodi. Možda je vreme i da posetite lekara. Brzim načinom života, propustićete neke bitne stvar. Zastanite za trenutak i pogledajte oko sebe. Možda zbog svog brzog tempa života ne vidite važnost stvari koje propuštate.

Ukoliko ste u vašim snovima videli stazu za trku, to može značiti vaš život koji kao da je postavljen na brzu traku. U vašem životu sve se odvija brzo. Ovaj san može imati i metaforičko značenje. Prema tom značenju, trkačka staza može simbolizovati vašu težnju za dostizanjem ciljeva, tražnju da napredujete u životu.

Isti san može imati i alternativno značenje koje kaže da se krećete u krug. Imate određene stavove, razmišljanja i postupak rada od koga ne želite da odstupite. Smatrate da su vaša shvatanja najbolja.