Sanjati tepih (ćilim, sag, ponjavu) jeste simbol za psihičku, nesvesnu samoodbranu od grube realnosti. Tepih je znak luksuza, udobnosti, bogatstva. Prisetite se izgleda tepiha, veličine, ukrasa, dizajna i onda uporedite taj opis sa vašom trenutnom podlogom koju ste prostreli u svom životu. Koliko vam je život trenutno udoban? Da li je neophodan taj nivo udobnosti? Je li neophodan taj nivo luksuza?

Verovatno vam san govori da je vreme da se konačno suočite sa nekim specifičnim problemom koji ste do sada uporno gurkali pod tepih. Ako sanjate da postavljate ili premeštate tepih znači da trenutno pokušavate da unesete više udobnosti u neki deo svog života. Ovakvi snovi mogu biti i preneseno značenje nekog vašeg plana iz svakodnevice. Postavljate neki novi posao, projekat ili obavezu.

Ako sanjate neki magični tepih obratite pažnju na njegove „magične“ karakteristike! Ne mora biti poput čarobnog Aladinovog ćilima, ali ako slučajno jeste onda vam vaša podsvest govori da pokušavate pobeći od nekog problema, da ste previše idealistični i da često sanjarite umjesto da se spustite sa oblaka i uhvatite u koštac sa dnevnim problemima i obavezama. Naravno da trebate ispoštovati sebe i svoje potrebe, ali bežanje od obaveza i odgovornosti koju sa sobom nosi svaki posao, veza, odnos, neće vam doneti nikakvo dobro!

Ako mislite da ste zreli i dostojni poštovanja onda se tako i ponašajte! Ako letite na čarobnom ćilimu, pogledajte i značenje snova sa letenjem. U svakom slučaju, izgled i „karakteristike“ tepiha koji sanjate, kao i konteksta u kojem se on nalazi je značajno za dalje tumačenje sna. Pokušajte i sami da odgonetnete u kom delu života ste postavili tepih