Sanjate li ruže, vaš san znači vernost i ljubav te dolazak radosti u neku oblast vašeg života. Ruže su simbol ljubavi, strasti, želja, ženstvenosti, jedinstva, romantike, naročito ako su crvene boje. Ukoliko ste usnuli bijelu ružu, vaš san simbolizuje nevinost, čistoću i tajnost.

Sanjate li pak žutu ružu, vaš san se odnosi na neko neverstvo, ljubomoru ali i moguće prijateljstvo. Ruže roze boje označavaju novu romansu i ljubav.

Ukoliko ste videli crveno-belu ružu u snu, one se odnose na rastanak i odsustvo voljene osobe. Alternativno značenje ovoga sna označava kraj nečega ili se odnosi na smrt.

Sanjate li ugodan miris ruže, vaš san znači sreću i zadovoljstvo. San vam može slati poruku da usporite a miris ruže može označavati priliku koju će te propustiti.

Sanjate li trnovite ruže, san vam ukazuje na probleme i nedoumice koje imate u životu i ličnim odnosima. Alternativno značenje ovoga sna bi bilo upozorenje da prevaziđete i savladate neke osetljive i kritične situacije u životu prije nego što počnete uživati u blagodetima i plodovima svoga rada.

Ako ste sanjali da ste u ružičnjaku, okruženi prelepim ružama, vaš san označava zadovoljstvo i sreću koja vas okružuje u budnom životu.

Sanjate li čuvene ruže Damste, vaš san ima pozitivne indicije. Dobiti na poklon ove ruže, znak je iskrene i prave ljubavi.

Prema Frojdovom tumačenju, ruža predstavlja ženske genitalije.

Prema narodnim verovanjima, sanjati rascvetalu i mirisnu ružu, vaš san je nagoveštaj srećnog i radosnog događaja. Sanjati uvele ruže, znak su odsustva voljene osobe.

Roze ruže u snu ukazuju na probleme sa zdravljem dok žuta ruža označava ljubomoru.

Ako ste sanjali bijelu ružu znači da će te dobiti poklon a crvenu da će te biti iskreno voljeni.

Mirisati ružu u snu znači skorije zadovoljstvo, brati je, svadbu ili veridbu a dobiti ružu na poklon znak je vernosti u ljubavi. Ako ste sanjali ružin pupoljak, on označava nesrećnu ljubav. Pogledajte šta znači i sanjati cveće.