Ukoliko ste upamtili vaš san po tome kako nosite šal i taj detalj je bio naročito upečatljiv, sada se sigurno pitate šta taj san znači. Pomoći ćemo vam da to i otkrijete.

Šal je sam po sebi udoban, mekan, topao te tako i vaš san, u kome vidite šal ili ga nosite, znači komfor, udobnost i zadovoljstvo. Okruženi ste ugodnim i lepim stvarima. Osećate se prijatno i zaštićeno.

Šal takođe predstavlja i zaštitu od hladnoće, te se ovo značenje može preneti i na vaš san. Možda pokušavate da zaštitite sebe od nekoga ili nečega. Ukoliko šal dajete nekom drugom, možda tu osobu pokušavate zaštiti.

Ovaj san može imati i nešto drugačije značenje. Prema tome, sanjati šal može da znači da će vam na javi neko biti naklonjen, hvaliće vas i laskati vam. Čuvajte se takvih osoba. Razmislite da li toj osobi možete verovati i da li su njene nakane čiste.

Ukoliko ste sanjali da ste izgubili vaš šal, san može da označava tugu i nelagodnost. Ukoliko je ovaj san sanjala mlada ženska osoba, postoji mogućnost da bude u opasnosti od zgodnog muškarca.

Narodna verovanja smatraju da snovi o šalu imaju negativne konotacije te znače da vas očekuje neka nesreća.

Ukoliko ste ovaj san usnuli u zimskom periodu ili ste neposredno prije sna dobili na poklon šal ili razgledali šalove u prodavnici, onda takav san nema nikakvo značenje. Istovremeno ovaj san može značiti da ste osoba istančanog ukusa koja se razume u detalje, lepotu materijala i dezena koje obično imaju šalovi.