Ako sanjate da ste prevarili ili da varate svog partnera (supružnika), znači da u vama postoje osećanja samo-krivice i samo-optužbe. Dakle, ovakvi snovi ne znače da će se to desiti i u realnosti.

Ono što je važno jeste vaše osećanje koje vas prati kroz takav san. Ispitajte svoja uverenja i stavove. Da li ste njih izneverili? Da niste možda prekršili neki svoj princip? Možda duboko u sebi osećate kako traćite svoju energiju i vreme na bezvredne stvari? Time verovatno dovodite u pitanje integritet svoje ličnosti.

S druge strane snovi o preljubama pokazuju i jačinu vaše strastvenosti, kao i radoznalost vezano za granice i želju da se te granice ispitaju i dalje istraže. Treba navesti i da je scenario u snovima često suprotan stvarnosti, pa tako snovi o preljubi partnera zapravo samo potvrđuju vašu vernost i posvećenost vezi. Da se ne približava možda dan vašeg venčanja? Ovakvi snovi se često javljaju u uzbuđenju pred stupanje u brak i neka vas ne brine ako sanjate strastvenu vezu sa nekim ko nije, niti liči na vašeg budućeg, voljenog supružnika.

Ovi snovi samo su iskrivljeni odraz vašeg ulaska u novi, erotski svet koji, sasvim prirodno, želite potpuno istražiti i proživeti. Na ovakvim prelazima, retki pojedinci ne osete bar malo anksioznosti i straha od samog prelaska iz jedne ljubavne uloge u drugu (iz romantične ljubavne veze u bračnu).

Ako sanjate da je vaš partner preljubnik, znači da duboko u sebi proživljavate strah da ćete biti ostavljeni. Možda ne dobijate dovoljno pažnje u vašoj vezi? Možda se osećate nedoraslo ili neadekvatno za vašeg partnera? Konačno, koliko imate poverenja u sebe? A samopouzdanja? I, na kraju, snovi o preljubi mogu označavati i vašu potisnutu sumnju u vernost i lojalnost vašeg partnera. Koliko verujete toj osobi? da li potiskujete svoje nepoverenje ili sumnju?

Da biste svoje snove tumačili na najpravilniji način, neophodno je da, prije svega, budete potpuno otvoreni i iskreni prema sebi. Čak i ako osećate nesigurnost ili neadekvatnost.