Ako sanjate perje koje leti kroz vazduh to znači lagodan život, udobnost, toplinu i finansijski dobitak bez mnogo truda i ulaganja. Ovo isto tako označava vašu dobrodušnost i uživanje u životu. Međutim, perje je i znak konfuzije, užurbanosti i gubitka dostojanstva. Ako vidite perje znači da ste okruženi toplinom. Izražavate svoju nježnu stranu bez poteškoća i često želite da ste bliski sa drugim ljudima. Možda čak pomalo i preterujete u tome, pa vas vaša podsvest preko sna upozorava da je vreme da se malo izdvojite iz svog jata kako biste više i jače protegli svoja krila. Zbijeni u masi ne možete mnogo toga postići, a vi ste osoba kojoj treba veća sloboda od ove sa kojom sad raspolažete, zar ne?

Međutim, za dalju analizu potrebno je znati još nekih pojedinosti iz vašeg sna. Npr., bitna je vrsta ptice od kojeg potiče perje u vašem snu.

Ako je perje od pilića onda to znači da vam slede neznatne, sitne razmirice i frustracije.

Orlovo perje je znak ostvarenja ciljeva i dostizanje ambicija.

Paunovo, nojevo ili bilo koje drugo ukrasno perje označava napredak na društvenoj lestvici. Bićete vrlo uspešni u svojoj budućnosti.

Ako sanjate kao prodajete ili kupujete perje znači da ste ekonomični sa novcem, odnosno da znate štediti i baratati sa imovinom.