Ako sanjate da plačete u snu znači da se oslobađate svojih negativnih emocija kojih ste se nakupili u svom budnom, stvarnom životu. Ovakvi snovi vam pružaju priliku da ostvarite ravnotežu u svetu svojih osećanja, da se slobodno oslobodite svojih strahova i frustracija. Tokom dana sigurno potiskujete, ignorišete ili negirate neka svoja osećanja. Ali u snovima vaši odbrambeni mehanizmi popuštaju svoje stege i vaša prava osećanja i raspoloženja izlaze na površinu.

Snovi u kojima plače neko drugi znak su vaših unutrašnjih osećanja prema toj osobi. Da li za nju osećate sažaljenje i tugu? Možda jednostavno ne umijete da se nosite sa sopstvenom tugom pa vam je daleko lakše da je ispoljite preko drugih. Manje je neugodno i stresno gledati druge da plaču nego biti taj koji plače i kojeg drugi trebaju tešiti.

Ako se budite u suzama, neka vaša potisnuta rana ili trauma izlaze na videlo. Nemate više snage da ih potiskujete. Krajnje je vreme da se s njima suočite. Snovi u kojima uzalud plačete jer kao da vas niko ne čuje, niko ne reaguje na vaše suze, znači da se duboko u sebi osećate bespomoćnim. Kao da se nagomilalo teškoća i frustracija u vašim pokušajima da komunicirate sa drugima i sada se to odražava i kroz vaše snove. Kao da vaše reči ne dopiru do drugih.

Pokušajte da budete malo prodorniji i ubedljiviji, unesite malo više snage i srca u vaše odnose sa drugima. U svakom slučaju, neophodno je da promenite način uspostavljanja komunikacije. Isplatiće se vaš svaki trud koji u to uložite.