Ukoliko u vašem snu vidite pauka moguće je da se osećate kao autsajder u nekoj situaciji ili možda želite da se u određenim primamljivim i izazovnim situacijama držite daleko. Pauk je takođe simbol ženske snage i snažnog lika majke u vašem životu. Alternativno pauk može da simboliše snagu koja vas štiti od auto-destruktivnog ponašanja. Ukoliko u svom snu ubijete pauka onda to može prema narodnom verovanju da simboliše nesreću.

Ukoliko u vašem snu pauk plete svoju mrežu, moguće je kako osećate da ćete biti nagrađeni za svoj rad i trud. Bićete nagrađeni na poslu ili prepoznati kao neko ko rešava teške zadatke i ima velika postignuća.

Pauci su takođe simbol kreativnosti i to upravo zbog složenih i komplikovanih mreža koje predu. Budući da se u paukovu mrežu možemo uplesti takav san može aludirati i na vrlo zapetljane odnose, lepljive i nametljive. Ti odnosi mogu da budu ljubavni, ali i svi drugi.

Ukoliko vidite paukova jaja u mreži moguće je da niste u stanju da vidite svoj puni potencijal. Zadržavate sami sebe u izražavanju sopstvenih emocija i stavova.

Ukoliko vidite pauka kako se penje uz zid, moguće je da predosećate kako će vaše želje uskoro biti ostvarene.

Ukoliko sanjate kako ste ugriženi od strane pauka, moguće je da vas muči konflikt sa majkom ili nekom drugom snažnom ženskom figurom u vašem životu.

Ukoliko sanjate kako jedete pauka ili je pauk u vašim ustima, san simboliše vašu kontrolu u nekoj situaciji. Ne bojite se da izrazite svoju dominaciju u vezi.