Patka je simbol duhovne, spiritualne slobode (ako leti) ili nesvesnog (ako pliva). Ona je spona između duhovne sfere i fizičkog sveta. Patke su životinje sa velikim sposobnostima – mogu hodati, plivati, leteti. Dakle, patke označavaju fleksibilnost odnosno veštinu prilagođavanja različitim sredinama i načinima funkcionisanja u realnosti.

S druge strane, ako sanjate patku koja odleće verovatno i vi sami želite da se samo otisnete sa površine svog života i odlepršate u neko bolje okruženje, po svom izboru? Da li ste možda meta u sezoni lova? Prisetite se narodne izreke „ako nešto liči na patku, hoda kao patka, kvače kao patka, onda je to patka!“ moguće da se bavite nekim pitanjima koja su preočigledna i nema smisla poricati ih.

Bijela patka je simbol laži i prevare. Jeste li ta bijela patka? Da li je pokušavate pronaći? Uhvatiti? Dvoglava patka je upozorenje da biste trebali biti više prizemljeni. Morate temeljno razmisliti o nekom ljubavnom pitanju jer se vi očito bavite samo sporednim i nebitnim sitnicama u nekom odnosu koji postaje poprilično problematičan.