Sanjati ogradu znači da definitivno u vašem životu postoje neke nezaobilazne prepreke, barijere koje su očigledne a vi ih nikako ne sagledavate u njihovoj punoj snazi i veličini. Kao da vas neko ili nešto ograničava i sputava da se slobodno izrazite ili da dođete uopšte do izražaja. Je li u pitanu posao, neki odnos, ljubavna veza? Odgovor na to pitanje znate najbolje vi sami.

Ograda predstavlja i potrebu za privatnošću. Verovatno je vaša privatnost u posljednje vreme ugrožena i vi kao da želite da se potpuno isključite od ostatka sveta.

Ako sanjate kako se penjete na vrh ograde znači uspeh. Ako se penjete preko ograde, znači da ćete ostvariti svoje želje na neke legitimne načine. Ako sanjate da ste na ogradi, onda san može predstavljati metaforu neodlučnosti, nalazite se na tački gde treba da donesete odluku na koju stranu ćete ići. Upamtite da svako „da“ nečemu u životu znači „ne“ nečemu drugom, ali nemojte se toliko bojati. Važno je da znate šta su vaši krajnji ciljevi.

Ako sanjate kako pravite ogradu, znači da pravite jaku i čvrstu podlogu za vaš uspeh. Ali osim toga što pravite dobru odbranu isto tako se donekle izdvajate od ostatka prostora što nekada znači i prepreku, ili društveno povlačenje, izolaciju. Čuvajte se toga, ne dozvolite da se, zbog bilo kakve ideje ili plana, odvojite od svojih najdražih i izgubite njihovu blizinu, podršku i ljubav. Njih nemojte nikada isključivati i trudite se da u svemu budete što umereniji.

Ako sanjate da ste pali sa ograde, znači da ste još uvek nedorasli nekom projektu i još niste u stanju da se nosite s njegovim zahtevima i odgovornostima.

Ako sanjate kako životinje preskaču ogradu kako bi ušli, znači da ćete dobiti pomoć iz jednog neočekivanog izvora. Ako životinje iskaču iz kaveza ili slično preskačući ogradu znači da vam sledi izvestan gubitak.