Odeća je simbol vašeg Javnog Ja i onoga kako vas drugi doživljavaju. Odevanje je jedan vid predstavljanja i komunikacije sa okolinom. Isto tako, odeća je i pokazatelj našeg statusa, stoga ako sanjate da nosite odeću koja vam ne pristaje i koju inače ne biste nosili u stvarnosti znači da pokušavate da obmanete druge i da se lažno predstavite drugima.

Nešto je „neprikladno“ u vašem životu. Možda se ponašate licemerno? Otkrijte šta je vaše pravo Ja, ono koje predstavljate u snu ili ono koje živite u realnosti? Budite iskreni prema sebi, donesite odluku i budite to što stvarno jeste! Uvek! Uprljana odeća koju pokušavate očistiti u snu označava vaše pokušaje da se promenite u realnosti. Treba da uvedete promene u svoj način mišljenja i da se odreknete nekih svojih starih navika. Nova, čista odeća simbol je novih stavova i potpuno nove ličnosti. Pronašli ste različite nove načine da se izrazite.

Ako nosite odeću na kojoj su još uvek etikete sa cenom, znači da možda ulažete preterane napore u usvajanje novih stavova. Ako vam je toliko naporno možda to i nije tako pametno rešenje. Verovatno to nije vaše pravo ja i mnogo toga se nikada neće uklopiti u vašu pravu ličnost. Nastavite da probavate i tražite svoje pravo Ja. Stalno menjanje odeće, presvlačenje, znači da ste stalno pod pritiskom da se prilagođavate prelazeći iz jedne u drugu životnu situaciju.

Neophodno je da etablirate svoj novi izgled kojeg ćete se držati i koji će biti stabilan i najadekvatniji za vas. Preuska odeća u snu pokazatelj je vašeg osećaja ograničenosti i sputanosti u stvarnosti. Možda vas neka bliska osoba (partner, roditelj, prijatelj) ograničava ne dajući vam prostora za vašu individualnost i ostvarenje vaših potreba? Možda vas vaše radno mesto i zadaci ograničavaju. Saradnici nemaju dovoljno razumevanja i nadređeni nemaju uvida u vaše prave sposobnosti i kvalitete. Preširoka ili prelabava odeća označava vaš osećaj neadekvatnosti.

Verovatno vam je i vaše samopouzdanje na vrlo niskom nivou u posljednje vreme. Kako god, pokušavate to prikriti od ostatka sveta. Ako nosite neprikladnu odeću za neku priliku znači da niste potpuno spremni za neki radni zadatak. Razmislite o kojem zadatku je reč i posvetite malo više truda i vremena za pripremu kako biste ga što bolje realizovali. Poderana ili iznošena odeća u snu, skreće vam pažnju na neke nedostatke ili greške u vašem načinu razmišljanja. Neke stvari koje vam se čine logičnim, drugima su besmislene. Proverite podatke i način izvođenja svojih zaključaka. Otkrijte mesto gde dolazi do nepodudarnosti. Verovatno vam nedostaje još dobrih argumenata kako biste opravdali svoje mišljenje.

Snovi o šopingu, kupovini nove odeće, znači da se osećate strepnju vezano za uklapanje u neku situaciju. Mnogo želite da se što prije potpuno uklopite u svoju novu ulogu u životu. Ako sanjate da je sva vaša odeća u ormaru bijela znači da je vaš način razmišljanja premračan i vaša podsvest vas upozorava da je krajnje vreme da razvedrite misli. Možda prolazite kroz neku krizu. Vreme je da se suočite s pravim osećanjima, otarasite se depresivnih i samosažaljivih misli, promenite svoje stavove i nastavite dalje. Ako je vaša odeća izokrenuta naopačke znači da ste antikonformista, osoba koja ima nove, liberalne ideje i često se svima suprotstavljate. Isto tako ovakvi snovi znače i da pokušavate da se zaštitite jer ne želite da budete povređeni.