Ako sanjate kako ljudi ili predmeti nestaju pred vašim očima, znači da se osećate nesigurno i anksiozno kad pomislite da je moguće da vaša voljena osoba jednog dana jednostavno digne jedra i ode iz vašeg života. Osećate kao da se ne možete osloniti ni na koga u životu i da ćete jednog dana završiti sami.

Ako se zaista ovako osećate, neophodno je da radite na svom samopouzdanju i da poboljšate sliku koju ste napravili o sebi. S druge strane, san u kojem neko nestaje znači da toj osobi niste posvetili dovoljno pažnje, niste obratili pažnju na njene prave vrednosti i kvalitete koje možda i sami posedujete, ali su nekako zanemareni. Izgubili ste dodir i komunikaciju sa tom osobom/sa tim delom sebe? Ako sanjate kako je vaša voljena osoba nestaje, znači da vaša ljubav ili interesovanje za tu osobu polako bledi.

Ako sanjate kako vi nestajete iz vidokruga drugih, znači da vi osećate kao da svi previđaju vaša osećanja, uzimaju ih zdravo za gotovo. Kao da vaši napori i doprinosi nisu prepoznati od strane drugih, kao ni ono što je vama zaista važno. Isto tako, san u kojem vi nestajete može značiti i vašu želju da se povučete iz realnosti i nekako zaobiđete probleme i bol koji vas tamo čekaju. Ali život i jeste neprekidna borba da budemo vidljivi, da napravimo neki pomak, da učinimo nešto dobro i korisno. Ne zaboravite to!