Videti mrtve, sanjati ih, znači da u vašem životu trenutno na vas vrše uticaj ljudi sa negativnom energijom. Prihvatite činjenicu da se krećete u pogrešnom društvu. Možda čak trpite i neki materijalni gubitak. Postanite svesni toga i presecite te socijalne niti koje vam nanose više štete nego koristi.

Ovakav san je možda način da odrešite osećanja koja imate prema pokojnima. Koga ste zapravo sanjali od pokojnika? Je li to neko vama veoma poznat i blizak? Ako sanjate kako razgovarate sa nekim od bliskih muških članova porodice koji više nije živ, znači da ćete ući u neku nesrećnu transakciju ili ćete sklopiti neki loš posao od kojeg ćete imati samo gubitak i probleme. Dobro i temeljito razmislite prije nego donesete svoje odluke.

Ako sanjate da razgovarate sa ženskim bliskim članom porodice koji je preminuo, znači da ste u posljednje vreme magnet za ljude sa negativnim namerama. Ako sanjate da su vam roditelji umrli, znači da upravo proživljavate strah da ih ne izgubite, ili učite kako da se nosite sa gubitkom. Možda želite naći posljednju šansu da se s njima konačno oprostite.

Ako sanjate da je umro vaš brat, sestra, rođak ili prijatelj, znači da će vas uskoro ta osoba zvati da joj pomognete. Isto tako, ovakvi snovi su naš ventil da pokažemo koliko nam neko nedostaje i kako pokušavamo da oživimo stara iskustva i zajedničke doživljaje koje smo proživili s tim ljudima. U pokušajima da uspostavite uravnotežen ritam u svom životu, vaši snovi vam mogu poslužiti kao vas jedini način da se nosite sa tugom i gubitkom voljenih osoba.