Prelaženje preko mosta u snu tumači se kao donošenje neke važne odluke ili biranje daljeg pravca na nekom odlučujućem životnom raskršću. Ova odluka treba da je u pravcu pozitivnih promena ispunjenih napretkom i bogatstvom na vidiku.

Mostovi predstavljaju period tranzicije u vašem životu kada okrećete novu stranicu i prelazite na neki drugi nivo egzistencije. S obzirom da su mostovi postavljeni preko vode oni dakle označavaju promene i prelaske na emotivnom nivou.

Ako sanjate da padate s mosta u vodu, znak je da vas vaše emocije sputavaju i onemogućuju vam napredak. Isto tako, most u vašem životu možda ima značenje spajanja, ili vaš pokušaj spajanja, dve stvari/osobe koje su istovremeno prisutne u vašem emotivnom životu?

Ako sanjate srušen ili oštećen most nipošto ne preduzimajte velike korake ili promene u ovom i narednom periodu. Strpite se dok ne dođu povoljnija vremena. Ako ste prisutni u momentu rušenja mosta, vaša podsvest vam poručuje da ste upravo propustili neku važnu priliku u životu koja vam je mogla doneti uspeh da ste reagovali drugačije ili brže. Ali nemojte se deprimirati niti posumnjati u svoje sposobnosti i znanje, nego učite iz svojih grešaka i budite na oprezu da vam se takav propust ne ponovi!