San o sirovom mesu predstavlja prepreke i obeshrabrenja na koja nailazite na putu ostvarenja životnih ciljeva. Alternativno ovaj san može da označava vašu neukroćenu animalnu – životinjsku prirodu kao i sirove emocije koje teško sputavate.

Ako u snu jedete kuhano meso moguće je da osećate energiju i puni ste energije. Prepoznajte svoje mogućnosti i imate snage za sve. Alternativno ovaj san može da označava i vaš osećaj da drugi do svega dođu lakše pa i ono za čim vi težite.

Ukoliko sanjate meso koje truli moguće je da osećate nekakvu degradaciju u psihičkom i fizičkom smislu vlastitog bića. Ovaj san može da bude metafora i za neke zdravstvene probleme.

San o mesu spada u snove o hrani koji mogu da imaju različite interpretacije. Svaka hrana zasebno ima različita značenja. Generalno snovi o hrani odista simbolišu nekakav nedostatak energiju u psihičkom i fizičkom smislu.

Također, ovaj san o mesu tumači se kao osećanje snage i moći. Čak i vegetarijanci mogu sanjati san o mesu. Tako da ovaj san možete povezati sa vašim životom. Kako? Jednostavno se zapitajte da li ste nedavno napravili neki uspeh otkrili vašu skrivenu snagu i uspešno rešili neki težak problem. I obrnuto san moguće da vas upozorava da je vreme da smognete snage i donesete neke teške odluke.

Ukoliko se bavite sportom i sanjate san o mesu razmislite o tome da li je vama preovladala želja da budete što jači snažniji i brži. Kod sportista koji se bave bodibildingom ovaj san može da znači i da su preopterećeni željom za što većom snagom, masom, mišićima i naravno unosom proteina.

Kod našeg naroda meso je dugo vremena kroz istoriju bilo znak luksuza, stoga treba i tu simboliku razmotriti. Tako neka narodna tumačenje ovog sna vezana su za troškove, pa ako u snu pečete meso – osećate krizu koja nadolazi i priuštite sebi nepotreban luksuz. Ako ga kupujete znači da ste zadovoljni ekonomskim statusom i sl.