Možda zvuči pomalo neobično, moguće je da sanjate kako mesečarite. Najprostije rečeno, mogli bi reći da je to san u snu. Mesečarenje znači hodanje u snu. To je pojava pri kojoj osoba ustaje u toku noći, dok se nalazi u stanju sna, govori, hoda, obavlja neke složene radnje.

Ne postoji tačna definicija šta izaziva ovakve pojave kod ljudi. Nauka smatra da postoje nesvesni razlozi koji se razlikuju od osobe do osobe.

Tumačenje sna u kome mesečarite, sa psihološkog aspekta, znači da se osećate emotivno odvojeni od drugih. Takođe, ovaj san može značiti da ste van dodira sa onim što se dešava oko vas, daleko od stvarnosti. Razmislite da li je zaista tako u vašem životu. Zapitajte se šta vas je to udaljilo od drugih, da li ste možda sami krivi za to. Pokušajte popričati sa nekim ko vam je blizak, trudite se biti ljubazni sa ljudima. Naučite izražavati svoje emocije.

Alternativno, ovaj san može značiti da ste se zaglavili u rutinu u kojoj radite stvari napamet. U vašem životu postoji nedostatak uzbuđenja i energije, nešto što će vas uzdrmati iz vaše uobičajene svakodnevnice. Vi samo prolazite kroz životi, ne živite ga. Pokušajte shvatiti poruku koju vam na ovaj način šalje vaša podsvest. Jeste li zadovoljni svojim životom, šta želite promeniti i šta možete učiniti kako bi ga promenili? Učinite nekada nešto drugačije od onoga što radite svaki dan. Promene mogu da vas uplaše ali ne mora nužno da znači i da su loše.

Prema narodnim tumačenjima, koja su protkana sujeverjem, biti mesečar u snu upozorava vas da kontrolišete zdravlje, postoji mogućnost da nešto nije u redu.