Snovi o ljubavi su najljepši snovi i smatrajte se srećnom osobom. Toliko ste zaljubljeni u stvarnosti da vam je to nekako utkano i u snove. Ovi snovi znače da ste zadovoljni sadašnjim ljubavnim životom. S druge strane, ukoliko da ste zaljubljeni u osobu s kojom nemate ljubavnu vezu u stvarnosti, ovakvi snovi vam mogu biti pokazatelj kakva su vaša prava osećanja prema toj osobi.

Moguće i da su ovo snovi u kojima kompenzujete, odnosno menjate ljubav koja vam nedostaje u realnom životu. Svi mi, ljudi, želimo i trebamo da smo voljeni, prihvaćeni i svi imamo potrebu za pripadanjem. Ukoliko nam ove emocije i potrebe nisu zadovoljene u stvarnosti, često se ostvaruju u snovima poput ventila i balansa.

Zato ovakve snove treba upravo tako i tumačiti i doživljavati, bez frustracija prilikom buđenja i bez osećaja usamljenosti i frustracije. Snovi u kojima vidimo druge kako se vole znači da nam sledi uspeh u životu, ali to ne mora značiti uspeh na ljubavnom planu!

Ako sanjate da je neki vaš prijatelj zaljubljen u vas znači da trebate preispitati svoja prava osećanja prema tom prijatelju jer je moguće da je u pitanju san u kojem vam se ispunjava neka skrivena želja. Međutim, to nije jedino tumačenje. Moguće je i da se tom prijatelju veoma mnogo divite, da mnogo razmišljate o njemu/njoj i da ste toliko uvažili i prihvatili njegove/njene osobine da ste i jednostavno usvojili kao svoje.

Snovi u kojima vodite ljubav na javnom mestu ili na različitim mestima znači da su vam neke seksualne potrebe neispunjene. Možda često imate seksualne fantazije koje su daleko od vaše stvarne seksualne realnosti? Vaši snovi vam skreću pažnju na vašu potrebu da se izrazite sa više slobode i otvorenosti!

Erotski snovi su često refleksija, odraz sopstvene seksualnosti koja je inače uokvirena društvenim normama, te se potpuni ostvaruje i prazni putem snova, nalazeći tako balans a samim tim i psihofizički sklad. Preispitajte svoje stvarne stavove o seksu, braku, ljubavi, rodnim ulogama i sl….