Mačka je simbol nezavisnog duha, ženske seksualnosti, kreativnosti i moći. Ali isto tako ona predstavlja i lošu sreću i nezgode. U snovima, mačke imaju različito tumačenje, u zavisnosti da li ste lično ljubitelj mački ili ne. Možda vam je neko neveran ili vas je izdao i izneverio.

Ako sanjate agresivnu mačku onda to znači da imate problema sa svojom ženskom stranom ličnosti! Ako sanjate kako se bojite mačke, znači da se bojite i vaše sopstvene ženstvenosti. San u kojem sanjate mačke može biti i metafora „mačkastog“ ponašanja ili znak da je u vašoj blizini neko ko je takav, u negativnom smislu.

Mačka bez repa znak je gubitka nezavisnosti i autonomije. Ujed mačke znači nezasitu odnosno proždrljivu žensku osobu. Moguće da dajete a da ništa ne pružate zauzvrat. Moguće da pokazujete svoj strah ili isfrustriranost kada nešto ne ide po planu.

Ako sanjate kako vas mačka grebe znači da ste napadnuti ili se osećate kao da ste ugroženi. Crna mačka je znak straha od sopstvenih psihičkih moći i vere u svoju intuiciju. Možda greškom povežete tumačenje simbola mačke sa zlim, destruktivnim ili lošom srećom. U stvari, za tumačenje nije presudna boja krzna nego ponašanje mačke.

Ako je mačka agresivna, frkće, grebe, napada ili slično, onda vam vaša intuicija i podsvest pokušavaju reći da ste ugroženi i napadnuti i da treba pojačati svoje odbrane i preispitati svoje društvene odnose i lojalnost saradnika. Ne smijete ignorisati ova upozorenja! Ne bojte se suočavanja sa situacijom!

Bijela mačka je znak teških vremena koja dolaze. Ako sanjate kako je mačka agresivna prema nečemu drugom, nekoj životinji, pauku ili slično, to znači da se nalazite u „zavodničkoj“ ulozi i da želite izraziti svoje ženstvenost na lukav način, a ne otvoreno ili destruktivno!