Ako sanjate da se penjete na lestvama (merdevinama) to znači da je vaša svest potvrdila vaše penjanje na jedan viši nivo postignuća. Ovo je simbol napretka, napornog rada i truda. Penjete se na „društvenoj lestvici“ , unapređeni ste, dobili ste viši status, veću moć ili ste ostvarili neki veliki cilj. Isto tako, lestve su simbol meditacije i molitve.

Osvajate još jedan deo svoje spiritualne staze i više svesti. Svaki prag na tim lestvama simbolično predstavlja nivo vaše spiritualne svesti. I snovi su dobro ogledalo koliko ste vešti u posmatranju stvari iz druge perspektive. Ako sanjate da silazite niz lestve, znači da bežite od svojih duhovnih odgovornosti.

Ovo je znak da ćete u budućnosti doživite neka razočarenja. Spremite se! Hodanje ispod lestava obično se tumači kao loša sreća. Možda se kajete za neke odluke koje ste ranije doneli? Ako sanjate kako stojite na lestvama koje vam neko čuva, obratite pažnju na svoju okolinu. Nečija podrška i saveti će biti presudni u vašem ostvarenju uspeha. Bićete promaknuti do samog vrha PROMINENCE

Ako sanjate da padate sa lestvi, znači da vam slede teška vremena, rizici i neuspesi s kojima ćete se morati suočiti i izboriti, pripremite se!

Ako sanjate polomljene lestve znači da doživljavate stalne neuspehe, jedan za drugim, u svim svojim pokušajima. Možda osećate kao da sa vama nešto nije u redu, kao da ste nesposobni da ostvarite bilo koji svoj cilj. To je prva prepreka koju morate prevazići ­– osvrtanje na prethodne neuspehe!

Ako sanjate da ste pobegli koristeći lestve znači da ćete postići uspeh ali po cenu velikih napora, i prevazilaženja brojnih prepreka. Isplatiće se, samo trebate istrajati!