Konj je simbol snage, jačine, izdržljivosti, moći, zrelosti i seksualne potencije. On predstavlja fizičku snagu i energiju koja je neukroćena, tako da san o konju usmerava na kroćenje te energije.

Ovaj san upućuje da razmislite o sopstvenim postupcima, a videti konja u snu ukazuje na to da treba da „ukrotite“ svoju aroganciju, nadmoć i ne dajete sebi pravo da mislite da su drugi manje vredni od Vas.

San u kojem jašete konja simbol je poslovnog uspehe, dolaska do više društvene pozicije i generalno ostvarivanja na društvenom polju. Ipak, neretko ovakav san upućuje da je cilj ostvaren nedozvoljenim sredstvima, i da se vodi maksimom „cilj opravdava sredstva“.

Ako je konj neukrotiv ili ako vidite isto tako neukrotivo krdo konja u snu, tada je reč o Vašoj potrebi za slobodom, o sputanom duhu, ali veoma često o osobi koja ne umije da se kontroliše, kako misli, tako i svoja burna osećanja, iz čega može da proistekne osećaj neodgovornosti i dužnosti. Neukrotiv konj ili krdo konje koje pak jašete predstavlja nekontrolisane strasti i emocije i predstavlja neobuzdane seksualne želje.

Bijeli konj simbol je svega lepog, napretka, prosperiteta, radosti, užitka, zdravlja. Kako je simbol svih čistih i pozitivnih osećanja, tako ovaj san upućuje generalno na lepe stvari u životu. Ipak, san u kojem jašete na bijelom konju mogao bi da označava i problem sa seksualnošću i intimom.

Crni (tamni) konj odnosi se na nešto nedokučivo, nepoznato, divlje i neukrotivo. Ujedno predstavlja moguću rizičnu situaciju, odluku ili nepromišljenost, a upravo iz ljudske potrebe da se otkrije ono što je misteriozno, nepoznato, nejasno ili zabranjeno.

San u kojem vodite razgovor sa konjem upućuje na znanje o nečemu. Obratite pažnju na ono što Vam konj govori da biste mogli da shvatite poruku. Kada razgovarate sa tamnim konjem, tada reči mogu da potiču iz Vaše podsvesti i upućuju na on o što je skriveno i što Vas muči. Svetao konj sa kojim razgovarate opominje Vas na tugu i potrebu da budete empatični, te saznate ko od Vaših najbližih pati. Ovo je podstrek i upućivanje na to da budete ruka spasa koja bi jednom mogla i Vama da zatreba.