Knjiga u snovima označava mir, spokoj. Približavate se svojim ciljevima polako, sigurno i usklađenim ritmom. Knjige su, sasvim logično, simbol znanja, intelekta, informacije i mudrosti.

Konkretno, videti otvorenu knjigu u snu znači da ste u mogućnosti da s lakoćom premostite jaz između starih i novih ideja. Ako sanjate zatvorenu knjigu, onda je to znak vaše misterioznosti koju gajite u svom odnosu prema drugima.

Da biste potpunije i preciznije analizirali svoj san pokušajte se setiti naslova i korica knjige kao i drugih elemenata svog sna! No, ne zaboravite, da ne trebate knjigu suditi po koricama!!! Snovi sa knjigama vam možda zovu da se malo ozbiljnije pozabavite nekom oblašću kojoj se trebate posvetiti.

Prašnjave knjige simbol su zaboravljenog znanja ili prethodnih „poglavlja“ vašeg života. Dječije knjige, slikovnice ili sl., simbolišu sećanja iz vašeg detinjstva i maštanje. Isto tako, povratak u daleku prošlost istovremeno je i beg od sadašnjosti i stvarnosti.

Magijske ili satanističke knjige u snovima predstavljaju jednostrano mišljenje snivača koji pokušava da se oslobodi svih odgovornosti za svoje ponašanje i da uloži što je moguće manje truda.