Ako sanjate kako kopate znači da u stvarnosti naporno radite na otkrivanju istine u nekoj problemskoj situaciji koja vas proganja. Preopterećeni ste otkrivanjem detalja o sebi, svojoj reputaciji, identitetu, onome šta drugi misle i znaju o vama itd.

Vi ste verovatno opsesivni tip osobe, i još ako ste pri tome temeljiti i uporni, nema problema do čije drži vi nećete zakopati. Udarate ravno u kost stvari, a ovo često uključuje i nasrtanje na tuđu privatnost, tvrdoglavost u ispitivanju drugih, pa čak i vređanje ili napad. Ako sanjate kako kopate rupu u kojoj nalazite nešto značajno, znači da ste stvarno nešto morali „iščeprkati“.

Možda je stvar lične prirode i tiče se neke osobe koja vas zanima iz nekog privatnog razloga ili ste za nju emotivno i seksualno zainteresovani? U svakom slučaju, trebali biste biti više otvorenog duha, spremni za prihvatanje novih ideja i tuđih predloga.

Ako sanjate kako kopate rupu koju potom punite vodom, znači da bez obzira koliko se trudite, stvari neće poći u smeru u kojem biste vi želeli da pođu. Neophodno je da naučite da tražite kompromise u svom odnosu sa ljudima.