Ključ je simbol mogućnosti, pristupa, kontrole, tajni, slobode, znanja i odgovornosti. Ako sanjate ključ moguće da zaključavate svoje unutrašnje emocije, ili ih otključavate? Možda otključavate odgovor na neki problem?

Svežanj ključeva označava status, autoritet i moć. Ako sanjate svežanj ključeva verovatno ste osoba koja se lako adaptira različitim situacijama u životu.

Zlatni ključ je simbol uticaja, moći i bogatstva, i ako ga sanjate imaćete priliku da dobijete pristup skoro svemu što poželite. Isto tako, ključevi imaju i seksualno značenje. Mogu predstavljati sam seksualni čin, impotenciju, nevernost itd. u zavisnosti od stanja i funkcije ključa u vašem snu.

Ako sanjate da ste izgubili ključ, to znači da se bojite da ćete izgubiti kontrolu nad sobom ili da ćete izgubiti status ili moć koju imate u životu. Ključ označava i neočekivane promene, frustracije i neugodna iskustva. Dakle, vaši snovi vas, analogno ovom tumačenju, upozoravaju na neke vaše izgubljene šanse ili propuštene prilike u životu?

Ako dajete ključ nekome drugom, znači da se odričete svoje kontrole u nekoj situaciji ili se odričete svog dela odgovornosti. Ako sanjate da ste našli ključ znači da ste našli, ili ćete uskoro naći rešenje za neki problem. Polomljeni ključevi u vašem snu prezentuju gubitak statusa.

Zabranjen vam je pristup negde gde ste do skora imali slobodan pristup. Ako je ključ zarđao onda to znači da imate neki talenat ili dar koji uporno zanemarujete. Preispitajte svoje sposobnosti i veštine! Budite otvoreni za promene koje vam mogu doneti samo dobro, čak i ako podrazumevaju odricanje od nečega što vam je do sada koristilo u životu.

Ako čujete zveckanje ključeva u snu, znak je da gradite dobru kontrolu u svom životu. Upravili ste se u pravom smeru i postavljate dobra pitanja na tom putu!

Ključevi su znak i odlučnih akcija, koje vam slede! Budite spremni i slobodno nastavite putem kojim ste krenuli!