Kiša koja pada simbolično predstavlja plač i tugu, a kada pokisnete, onda kiša predstavlja pročišćavanje, olakšanje i nestanak problema sa kojim ste opterećeni.

Ako vidite oblak iz kojeg pada kiša, a koji je taman, moguće je da ćete doživeti neugodnost na poslovnom planu.

Kada sanjate da posmatrate kišu sa prozora, a Vi ste zaštićeni, onda je kiša simbol ljubavi, sreće, pozitivnih osećanja, ali i rađanja novih i konstruktivnih ideja i buđenja Vaše duhovnosti.

Pljusak u snovima označava nešto loše, i najčešće se odnosi na neki negativan ishod, izbijanje i nastanak problema iznenada za kojeg se ne iznalazi rešenje.

Kada u snovima bežite od kiše, tada ste uspeli pobeći od onoga što Vas muči i čini da se osećate loše, to se najčešće odnosi na neki uspešan poduhvat na poslu. Ako kiša pada po Vama, očekuje Vas neko pročišćenje, duhovno bogatstvo i miran period u kojem ćete biti zadovoljni i srećni.

Ledena kiša u snu označava usamljenost, otuđenost i ravnodušnost, ako se od nje uspete zaštititi na bilo kakav način, ta zaštita je metafora za nekoga ko će Vas spasiti, pomoći da se izborite sa nevoljama u životu. Ako sanjate kišu koja pada po Vašoj kući, onda je to simbol dugoročnijeg perioda mira i blagostanja, koliko je kiša jača, toliko su mir i sreća veći.