Sanjati drvoseču je znak da ste spremni za pozitivne promene. Skupili ste konačno snagu da prevaziđete sve prepreke i da okrenete život onako kako će vama i vašim bližnjima biti najbolje. Prevazićete neke svoje strahove, preuzećete odgovornost, postignuti  ciljeve na poslu. Sanjati drvoseču je san koji vam predskazuje da ćete konačno nizati uspehe. Ukoliko vas je nešto kočilo da ostvarite svoje snove, da osetite zadovoljstvo i ispunjenje, sada ćete se to pre pokrenuti.

Ako u snu vidite drvoseču kako radi svoj posao, onda ćete učiniti još nešto. Odlučiti da se iskreno iskupite za sve sebične postupke, za sve ružno koje ste dragim osobama u proteklom periodu priredili.

Ovo iskupljenje će biti iskreno, bez tenzija, bez osećaja krivice, kao plod vaše želje da stvari sada krenu sretnim i prirodnim tokom. Porodični odnosi će zablistati, vaša ljubavna veza će doseći izuzetnu čvrstinu, prevazićete krize i zbog toga se osećati još bliži vašem partneru. Vaš partner će to prepoznati, tako da ćete moći iskreno da popravite sve vaše greške bez negativnih posljedica.