Sanjati da ste ugledali svoj sopstveni duh znači da je to deo vas kojeg se najviše plašite. Ovo vas možda vrati u bolna iskustva iz detinjstva, u sećanja uvijena osećajem krivice, bola i potisnutih misli. Možda ste zapravo najviše prestrašeni činjenicom da svi umiru i da je smrt neizbežna.

Duhovi predstavljaju i nešto što više ne postoji realno u vašem životu a što vam još uvek crpi veliku količinu energije. Zbog toga se osećate isključenim iz života i društva. Vreme je da pobedite stare duhove, a to možete jedino ako otkrijete šta je to što taj duh želi od vas i šta zapravo traži. Vreme je da to potražite, nađete, predate prošlosti i ostavite iza sebe kako biste se mogli potpuno predati sadašnjosti i svom trenutnom životu.

Ako sanjate kako se protežete da dodirnete duha koji potom nestaje prije vašeg dodira znači da preduzimate korake kako biste se suočili sa nekom bolnom ili potisnutom situacijom iako još niste spremni da joj se potpuno suprotstavite. Ako duh u vašem snu zapravo izgleda kao neko od vaših živih poznanika, prijatelja, rođaka, onda se pripazite jer ste u opasnosti da će vam ta osoba učiniti nešto loše.

Ako duh predstavlja nekog ko je preminuo i koga ste znali dok je bio živ, znači da osećate krivicu i žaljenje vezano za svoj odnos sa tom osobom. Verovatno ste imali još mnogo toga da podelite i kažete toj osobi, ali nje više nema i to nikada više nećete moći nadoknaditi i ta činjenica vas iznutra izjeda. Najbolje bi bilo kada biste otvoreno popričali i rešili taj odnos, kroz san , terapiju ili sl. Poslije toga biste se sigurno osetili slobodno i rasterećeno.