Droga u snu ima slično značenje kao i cigara. Ona može biti upozorenje na neke druge ovisnosti kao što su alkohol, cigarete…

Ukoliko ste u snu vi ovisnik o drogi, onda želite da pobjegnete od realnosti, od svega što vas okružuje. Droga je nešto što vas dovodi u neko novo, lažno stanje, koje samo trenutno briše probleme. Ovaj san je znak da je vreme da se probudite i suočite se sa stvarnosti. Veoma je važno da reagujete na vreme dok su problemi još u začetku. Nema više vremena za odlaganje, nemojte čekati produbljivanje problema jer preti opasnost od još veće krize. Što više odlažete, to će vam kasnije biti teže.

Predoziranje u snu je znak da ste preterali sa radom. Vreme je za pauzu, mali odmor. Naučite da organizujete vreme za rad i vreme za odmor. Ovakav san može biti i znak da nekoga vršite preveliki pritisak, posesivni ste i nekome poklanjate preveliku pažnju koja tu osobu guši.

Ukoliko ste sanjali da ste prvi put probali drogu, to je znak upadanja u nevolju koju su vam podmetnuli vaši novi prijatelji, koji su nepouzdani. Proverite sa kim se upuštate u prijateljske odnose.