Videti svoj dom u snu znači da se osećate sigurno, da su vam zadovoljene osnovne potrebe i ispoštovane vaše glavne vrednosti.

Osećate se „kao kod kuće“, skrasili ste se u nekoj sredini (životnoj ili radnoj). Ovakvi snovi samo su potvrda da ste na pravom putu i da je vaša sreća izvesna i dostižna.

Ako sanjate dom koji ste nekada imali, možda u detinjstvu ili nekom drugom srećnom dobu vašeg života, vaš grad u kojem ste rođeni ili sl., znači da razmišljate o osnivanju ili proširivanju porodice. Možda jednostavno sami sebi potvrđujete vrednosti koje pridajete domu i porodici. Ovakvi snovi obično reflektuju delove vaše ličnosti koji su bili glavni ili su se razvili u tom periodu. Možda vam se javljaju neka nedorečena osećanja koja su pokrenuta nekom aktuelnom situacijom u trenutnoj realnosti.

Možda vam pak vaša podsvest pokušava reći da se još uvek čvrsto držite nekih stavova i ubeđenja koja su zastarila, koja su davno prevaziđena i zamenjena nekim boljim i savremenijim.

Ako sanjate kako ne možete pronaći put do svog doma, znači da ste izgubili svoju veru u sebe. Verovatno prolazite kroz period lične tranzicije i transformacije koje se odvijaju oduzele su vam deo vaše ličnosti a samim tim i sigurnosti u nju. Samo hrabro nastavite i uspešno ćete se izboriti sa svim krizama.