Ukoliko ste u svom snu videli cigle, vaš san predstavlja vaše pojedinačne ideje i misli. Možda ste preživeli određeno iskustvo koje vas je povredilo ili vam slomilo srce.

Ovakav san ukazuje na to da će vas to samo ojačati. Ne smijete se osvrtati na nevolje i nedaće koje vas snađu u životu. Poslušajte iz svakog iskustva izvući pouku i izaći jači.

Ako ste sanjali da gradite neki zid od cigli, pravo značenje sna imaćete kada ga uporedite sa svojom budnim životom. Moguće je da u svom stvarnom životu gradite zid oko sebe kako bi ste se zaštitili od boli, od toga da vas drugi ljudi ne mogu povrediti. Na taj način samo se izolujete od drugih u svoj svet. Takvo nešto sigurno nije dobro. Pokušajte shvatiti da je i bol sastavni deo života, odrastanja, sazrevanja. Naučite kako da se nosite sa tim. Pomoć prijatelja uvek je dobar došla.

Ovaj san može imati i alterantivno značenje. Prema tome, cigle mogu da ukazuju na to da se prikazujete jaki spolja, nedodirljivi, grubi dok je vaša unutrašnjost osetljiva. Sve ovo pokazuje da ste emotivna osoba.

Snove možemo tumačiti i sa tradicionalnog, narodnog aspekta. U tom smislu, snovi u kojima vidimo cigle, ili pak gradimo nešto od cigli ukazuju na nesreću, brige i težak rad koji vam predstoji u budućnosti.

Jedni drugo tumačenje, isto tako narodno, kaže da snovi o ciglama imaju pozitivno značenje, prvenstveno vezano za vaš rad, trud i posao. Prema ovom tumačenju svaki trud i napor koji ste uložili isplatiće vam se i vratiti.