Ako sanjate da čistite neki prostor znači da odstranjujete dobar deo negativnosti iz svog života i prevazilazite veće prepreke. Pomerate se, napredujete ka sljedećem nivou svog života.

Npr., ako čistite svoju kuću, znači da trebate raščistiti i posložiti svoje misli, a rešiti se nekih starih navika i načina razmišljanja. Želite da se poboljšate kao osoba i to je pohvalno. Osim mentalnog čišćenja, fizičko čišćenje u snu može se tumačiti i kao želja snivača da bude „čist kao suza“ odnosno da se očisti i emotivno i moralno tako što će otkriti neke skrivene ili prećutane tajne o sebi ili nečemu što je bila njegova obaveza i odgovornost.

Snovi u kojemu čistite neki predmet predstavlja zapravo neki deo vas koji trenutno ne funkcioniše kako treba te mu stoga treba generalno servisiranje i sređivanje. Ako sanjate da čistite frižider ili rernu, znači da se približavate suštini neke situacije ili odnosa i da treba samo da nastavite u istom pravcu, iako se trenutno osećate kao da ste u nečemu „zaglavljeni“.

Ako sanjate kako spremate svoj radni sto znači da se rešavate nepotrebnih i zastarelih tereta koji su vas samo sputavali i otežavali vam napredak. Otkrivate nove prilike, mogućnost novih odluka i novi doživljaj slobode.

Ako sanjate da čistite sebe, svoje telo, ruke, kosu, kožu, nokte ili slično znači da osećate kako se na vama nalepila „prljavština“ života i kako želite da se rešite tog osećaja nečistoće. Vaša duša vapi za iskrenim, otvorenim i nježnim osećanjima, za prijateljskom razmjenom energije. Ne očekujte to od drugih prije nego i sami počnete tako da se ponašate prema drugima. Ne razmišljajte o tome ko zaslužuje vašu naklonost a ko ne, jednostavno budite dosljedni i ponašajte se iskreno, blago i s puno razumevanja prema svima i vaša duša će se vrlo brzo pročistiti i prodisati punom snagom.