Sanjati avion znači da ćete prevazići neke prepreke na koje trenutno nailazite u životu. Izdignućete se iznad situacije i prevazići trenutni status i poziciju u društvu. Možda čak i dosegnete do višeg nivoa svesti, otkrijete novi oblik slobode i veću svesnost. Verovatno trebate promeniti ugao gledanja na stvari u životu, treba vam širi horizont kako biste cijelu situaciju bolje sagledali.

Ako sanjate avion koji uzleće, onda je u tom slučaju avion simbol neke ideje i plana koji ste upravo lansirali i koji tek treba da počne sa realizacijom. Isto tako, ovaj san vam skreće pažnju i na vašu potrebu da se povučete iz svakodnevice i pobjegnete na neko dovoljno daleko i sigurno utočište. Ako sanjate kako letite u avionu znači da imate potpunu kontrolu nad pravcem kretanja u svom životu. Samouvereni ste i verujete u svoje odluke i postignuća.

Ako sanjate kako menjate svoje letove i preusmeravate svoj pravac kretanja znači da ste u prelaznoj životnoj fazi koja će vas odvesti daleko od vašeg prvobitno zacrtanog cilja. Ove promene će vas usmeriti ka novom horizontu gde ćete dostići visoko mesto na društvenoj lestvici.

Ako sanjate kako ste propustili avion u kojem presedate, znači da se osećate bespomoćno i uhvaćeno u zamku u određenoj situaciji. Osećate kao da ste sputani, i fizički i mentalno. S druge strane, ovakav san vas upozorava da ste isključeni iz neke oblasti u svom životu – porodice, profesije, nekog socijalnog kruga ili sl.

Ako sanjate pad aviona znači da ste sebi postavili previsoke i nerealistične ciljeve, a „ko visoko leti, nisko pada!“ rizikovali ste razočarenje i neuspeh i verovatno će vam se to i desiti, ako već nije! S druge strane, nedostatak samopouzdanja, samo-poražavajući stavovi, sumnja u sebe i svoje sposobnosti su verovatno glavni razlozi obrušavanja aviona u vašem snu (koji je leteo ka visoko postavljenim ciljevima). Kao da ste od početka sumnjali da ćete dostići te ciljeve i ispuniti očekivanja. Gubitak moći i nesigurnost u osvajanju ciljeva takođe su naglašeni u vašem životu.

Ako sanjate avion koji je otet, kidnapovan, znači da proživljavate neka uznemiravajuća osećanja i vaša podsvest budi neke davno minule emocije.