Sanjati balone znači opadanje nade i razočarenja u vašoj potrazi za ljubavlju. Trenutna ljubavna situacija u vašem životu krenuće nizbrdo. baloni su takođe znak arogancije i jednog povišenog mišljenja o sebi.

Ako sanjate kako vi ili neko drugi duvate balone znači da „naduvavate“ svoje aspiracije, ciljeve i ambicije, odnosno da još uvek verujete u njih. Obnavljate svoje stare nade. Crni baloni su znak depresije, posebno ako se oni spuštaju ka zemlji.

Ako sanjate balon koji leti naviše znači da osećate potrebu da se izdignete iznad frustracija koje trpite u svojoj svakodnevici. Tražite način kako da ih prevaziđete. Jasno izražavate želju da pobjegnete iz trenutne situacije. S pozitivne strane, baloni simbolišu slavlje i festivalsko raspoloženje. Treba da osvestite dete u sebi.

Ako sanjate balon koji je pukao, znači da postoji neki cilj ili san u vašem životu koji će ostati neostvaren. Ovo je isto tako i znak stresova u vašem životu. Pritisak kao da se povećava i vi imate osećaj da samo što niste „pukli“.

Ako sanjate da se putujete balonom koji radi na topao vazduh, znači da je došlo vreme da prevaziđete svoje depresivno raspoloženje. San je verovatno metafora da polako gubite tlo pod nogama i da nemate čvrst oslonac za rešavanje vaših trenutnih problema. S druge strane, ovaj san predstavlja proces vaše individuacije (osamostaljivanja, sazrevanja kao posebne ličnosti) i vaših zahteva da ispunite određene duhovne potrebe. Osećate jaku potrebu da se uzdignete u nečijim očima.