Automobil u snovima najčešće označava ambicije, vaš sopstveni pogon koji vas vodi iz jedne faze života u drugu. Razmislite kakva je vožnja u snu bila: ugodna, glatka ili možda gruba, neugodna. Ukoliko se u snu nalazite u ulozi vozača auta onda znači da imate aktivnu ulogu u svom životu. Međutim, ako se nalazite na mestu suvozača, logično imate pasivnu ulogu u sopstvenom životu. Analogno tome, ukoliko se vozite na zadnjem sedištu automobila, vaš san vam govori da se osećate indiferentno i da ste u svom životnom putu samo saputnik i prepuštate drugima da odlučuju umjesto vas. Takav san može upućivati na nedostatak samopouzdanja. Generalno gledajući ovaj san odličan je pokazatelj kontrole i samopouzdanja koje imate u životu i svim životnim odlukama.

Ako sanjate parkirani automobil potrebno je da preusmerite svoju energiju negde drugde. Vaš san vam govori da se trošite besmisleno na stvari koje ne vode nikuda. Sanjati da ste zaboravili ili ne možete naći gde ste parkirali auto znači da ste nezadovoljni ili nesrećni u nekom aspektu života. Ne znate šta hoćete od života niti kuda da usmerite svoj život.

Sanjati da vam je automobil ukraden nekakav vid gubitka identitet: možda ste izgubili posao, propala vam je veza, ili vam se desila neka situacija koja je odigrala značajnu ulogu po pitanju vašeg sopstvenog identiteta tj toga ko ste zapravo kao osoba.

Ako sanjate da vam se automobil pregrijava vaša podsvest vam govori da je sada vreme da malo usporite, da trošite previše energije i morate stati kako ne biste potpuno sagoreli.

Sanjati da vas je zamalo udario auto znači da vas muče sukobi interesa po pitanju životnog stila, uverenja i ciljeva sa nekom drugom osobom. Ovaj san je često i pokazatelj povređenog ponosa.

Neki sanjaju kako ne mogu zatvoriti prozorska stakla na autu. To može biti siguran pokazatelj da se premišljate o smeru koji ste izabrali u životu. Sanjati polupani automobil znači da vas muči osećaj da ste krenuli nekim putem koji nema kraja ili da ste krenuli nekim drugim putem od onog kojim ste nameravali.

Stoga kao suma vidimo da nemate razloge da se bojite ukoliko sanjate auto. Nijedno od značenja nije proročko i ako sanjate auto ne znači da predviđate saobraćajnu nesreću, nego samo da vas muče neki problemi iz svakodnevnog života.