Anđeli su simbol čistote, božanstva, zaštite i utehe. Dobro obratite pažnju na poruku koju vam u snu donose anđeli. Ova poruka je vaš vodič ka velikim ostvarenjima, postizanju zadovoljstva i sreće. Isto tako, pojava anđela u snu može označavati i da ste u velikoj duševnoj uznemirenosti.

Anđeli se javljaju da vam skrenu pažnju na neke vaše pogrešne poteze koje ste uradili i zbog kojih, duboko u sebi osećate grižnju savesti i krivicu. Neophodno je da ih otkrijete pred samim sobom, u budnom stanju, i suočite se sa posljedicama. Nikada nije kasno da se iskreno pokajete i pokušate ispraviti svoju grešku.

Ako sanjate da ste vi anđeo, znači da sami sebi odajete priznanje za neko plemenito delo koje ste uradili. Možda ste ponosni na neke svoje blage i lekovite reči ili na nešto humano što ste podstakli ili inicirali. Možda to tek treba da odradite i nekako se unapred smatrate zaslužnim za plodotvorne posljedice tog dela?

Ako vidite tri anđela u snu, to je znak božanskog, i takav san se smatra spiritualnim, svetim i neophodno je da se posavetujete i sa crkvenim ocima, monasima, sveštenicima ili drugim religioznim osobama koje će vam pomoći da dalje tumačite svoj san. Isto tako visoko duhovno je i ako sanjate anđela koji drži natpis u svojoj ruci. Kao da su vam vaši životni ciljevi i uopšte vaša budućnost nekako jasniji i bistriji. Značajna je, ako ne i presudna, poruka koja se nalazi na natpisu. Pokušajte se setiti što preciznije te poruke i obavezno je zapišite!