Snovi o životinjama predstavljaju vaše sopstvene fizičke karakteristike, primitivne želje, seksualnu prirodu, ili druge osobine u zavisnosti od vrste i ponašanja same životinje.

Životinje simbolišu „neukroćene“ delove vaše ličnosti, odnosno one osobine koje imate a nisu pod vašom svesnom kontrolom. Dakle, san u kojem se borite protiv neke životinje označava vašu unutrašnju borbu sa nekim delom sebe koji ne želite prihvatiti pa ga odgurujete u podsvest.

Snovi u kojima životinje pričaju znak je vaše visoke inteligencije. Poruke ovih snova su uglavnom neki oblik mudrosti, poput naravoučenija u basnama. Isto tako, životinja koja govori upućuje na vaše potencijale ili na ono što biste mogli postati. Snovi u kojima spašavate neku životinju znak su uspešnog usvajanja znanja o određenim emocijama i karakteristikama koje ta životinja predstavlja.

Osećanja koja imate u snovima mogu biti jako različita, i ona variraju od osobe do osobe, npr. možete se osećati nesigurno, preplašeno, prestravljeno, a u nekim drugim snovima možete osetiti olakšanje, radost, ispunjenje ili vrhunac, nešto poput ushićenja. Npr., snovi u kojima puštate neku životinju na slobodu, obično vam donose osećaj olakšanja, odnosno rasterećenja od nekih vaših sopstvenih nagona i strasti.

Ovo nije slučaj ako sanjate životinje zatvorene u neku sobu, kavez, laboratoriju! U tom slučaju to je znak potiskivanja, zatvaranja i zagušivanja nekih vaših osobina i ponašanja. Osećate da je deo vas vezan i da ne možete potpuno izraziti svoja osećanja. Isto tako, ovakvi snovi vam poručuju i da trebate eksperimentisati sa svojim strahovima, testirati svoje odluke, stavove i mišljenja kako biste ih što bolje upoznali i pobedili. Trudite se da stoga smanjite svoja sopstvena ograničenja!