Zgrada u snovima predstavlja naše Ja i naše Telo. Visina odnosno sprat na kojem se nalazite u zgradi označava nivo vašeg razumevanja, svesti i uspeha koje ste dostigli.

Ako se nalazite u prizemlju ili na nižim spratovima znači da trenutno operišete na nivou svojih primarnih stavova i/ili seksualnosti. Ako se nalazite na krovu ili na gornjim spratovima, znači da ste postigli svoj maksimum i da sada uživate u vidiku jer imate sposobnost da sagledate cijelu situaciju.

Oštećene ili porušene zgrade u snovima govore vam da potpuno grešite u svom načinu komunikacije sa partnerom ili saradnicima. Neophodno je da to promenite. Kakvu sliku imate o sebi? Možda vam ona kvari vaš odnos i stavove prema drugima. Potrebno je da budete načisto sa sobom, da verujete u svoje kompetencije i sposobnosti kako biste mogli biti produktivni i efikasni sa drugima. Ne zaboravite da se vaša unutrašnjost uvek odražava na vašu spoljašnjost.

Ako sanjate da gledate zgradu kako se ruši verovatno se nalazite u nekoj konfuznoj životnoj fazi. Kao da više ni sami ne znate svoje ciljeve i ambicije. Vaša potraga za materijalnim dobrima postaje bezuspešna.

Pad sa zgrade znak je „pada“ u sopstvenu podsvest. Kao i straha od neuspeha, straha da nećete uspešno završiti neki posao. Penjanje na zgradu znači da ste preterano zaneseni svojim ambicijama.

Pokušajte realnije odmeriti svoje mogućnosti i poslovne prilike i postavite manje, realnije ciljeve koji bi vas vodili ka nekom većem cilju, no nemojte sebi dozvoliti da vas ponese mašta o nečemu dalekom i teško dostižnom jer biste se lako mogli razočarati.