Zec u snovima simboliše sreću, magijsku moć i uspeh. Imate pozitivan pogled na život. Zečevi su i simbol topline, plodnosti i seksualne aktivnosti. Snovi su često ostvarenje nekih nesvesnih želja ili pak njihovo testiranje..

Možda želite aktivniji seksualni život? Možda vam nedostaje topline i plišane nežnosti u odnosu sa partnerom? U zapadnim kulturama, zečevi imaju i usku vezu sa Uskrsom i snivačevim ličnim doživljajem Uskrsa i njegovih asocijacija vezanih za taj praznik.

Videti bijelog zeca u snu prvenstveno označava vernost u ljubavi. Isto tako bijeli zečevi predstavljaju vodiče koji vam pokazuju ili vas vode do pravog puta. Setite se priče o Alisi u Zemlji čuda! Lewis Cerroll nije nasumično birao životinje i njihove uloge za svoju priču.

On je bio izuzetan poznavalac ljudske psihe i njenih mnogostrukih značenja i simbola koje koristi da bi komunicirala sa spoljašnjim svetom putem snova i mašte. Isto to pokušavaju i vaši snovi, ali da biste ih pravilno tumačili morate biti što otvoreniji i iskreniji prema sebi, morate svakom simbolu pristupiti prijateljski i otvoreno.

Npr., neki simboli mogu imati mnogo različitih značenja – Zec koji skakuće može da označava: plodnost (što je često odraz želje za mnogobrojnim potomstvom), gubitak fokusa na određeni posao (kratko zadržavanje pažnje na jednoj stvari nakon čega se lako i brzo prelazi na nešto drugo, treće… itd.), lakoća kretanja među ljudima, u različitim socijalnim situacijama (prilagođavanje sredini, brzo menjanje sredine i kretanje kroz prostor bez napora i ustezanja), itd.