Ako sanjate žabu onda se spremite na neke promene ili na neke neočekivane događaje. Kao i u simbolici bajki, žabe mogu biti „prerušeni prinčevi“ odnosno znak drastične, radikalne promene na bolje.

Ukoliko ste sanjali žabu to je znak ili nagoveštaj neke vaše buduće metamorfoze, preobraženja, ponovnog rođenja i obnavljanja. Ali to nije njihovo jedino značenje. One mogu biti i simboli nečistoće, ali i plodnosti! Setite se samo kineskih figurica sa univerzalnim značenjima!

Ako sanjate žabu koja skače, obratite pažnju na vaš ritam i koncentraciju u radu. Najverovatnije vam u posljednje vreme nedostaje fokusiranosti na jedan posao ili zadatak, niste posvećeni određenoj osobi ili nekoj socijalnoj situaciji gde se to očekuje od vas, a na to vas upozoravaju i snovi (kao da stalno skačete s jedne stvari na drugu?!) ipak, kod nekih osoba ovo je jedini način da napreduju, kao da se kreću u „čizmama od 7 milja“ i ostatak sveta jedva ih stiže.

Mnogi i odustaju da idu s njima ukorak. Nekada je neophodno da odjednom pravimo krupne korake na putu ka nekom cilju, jer „provaliju je nemoguće preći u dva kratka skoka!“. U svakom slučaju dobro preispitajte svoje ciljeve i strategije i znaćete šta vam vaš podsvesni um poručuje preko sna.

Ako sanjate kako pokušavate uhvatiti žabu, to znači da ste nemarni prema svom zdravlju! A ukoliko u snu čujete kreketanje žabe, znajte da niste ostvarili sve ono što ste zamislili. Jesti žabu znači da vas čeka neki neukusan ili neugodan zadatak koji ćete trebati odraditi. Gutati cijelu žabu u snu znači da vas čeka neka vrlo neprijatna izjava ili potez koji se teško može „progutati“, koja će vas ostaviti bez glasa ili komentara.