Ukoliko ste sanjali venčanje, vaše ili nečije drugo, ovaj san simbolizuje novi početak ili prelaz u vašem realnom životu. Venčanje odražava vaš stav o posvećenosti i nezavisnosti. Ovaj san može imati i alterantivno značenje. Prema tom značenju, san vezan za venčanje može se odnosi na osećanje gorčine, tuge ili smrti. Ovakvi snovi imaju negativne konotacije i odražavaju strah onoga ko ih sanja.

Ukoliko ste usnuli da je venčanje krenulo po zlu ili se katastrofalno završilo, znači da trebate pod hitno da se suočite sa negativnostima oko vas. Ako se u budnom životu trebate uskoro venčati a sanjali ste san vezan za vaše predstojeće venčanje onda je jasno da on reprezentuje vaš stres oko organizacije samog venčanja. Sukobi oko detalja, tenzije koje stvara vaša porodica, strah od obavezivanja i gubitak slobode i nezavisnosti mogu uticati na nervozu i stres koji se potom manifestuje kroz vaš san. Statistike pokazuju da 40% mladenaca ima ovakve snove kad se približava dan njihovog venčanja.

Ukoliko ste sanjali da idete nekom na venčanje, to odražava vaš stav i osećaj povodom venčanja. Ako ste u snu uznemireni ili tužni dok odlazite na nečije venčanje znači da niste zadovoljni svojim trenutnim statusom u ljubavi. Sa druge strane ako ste srećni i zadovoljni dok odlazite na venčanje, znak je da ste prigrlili novu šansu koja vam se pružila u životu.

Sanjate li da se udajete za svog već venčanog supruga ili suprugu znak je vaše sreće i blaženstva u braku sa tom osobom. To oslikava vašu jaku posvećenost jedno drugome. Isto tako, ovaj san može značiti i novu fazu u vašem zajedničkom životu. Moguće je da je roditeljstvo nova faza vašeg života ili pak preseljenje u novi dom.

Ukoliko ste sanjali da se venčavate za nekoga koga ne poznajete, znači da pokušavate pomiriti vaše ženske i muške aspekte ličnosti. Ovo može predstavljati prelaznu fazu u kojoj tražite neku vrstu balansa između vaše agresivne i emotivne strane. Takođe ovaj san može ukazivati na to da spajate ova dva aspekta u jedan. Pogledajte i šta znači sanjati venčanicu.