Ako sanjate da ste vi vanzemaljac znači da je vreme da otkrijete jedan skriveni deo sebe. Ovo su neobični snovi ali pozadina je uvek ista – pokušavate pobeći od realnosti, i to na jedan nesvakidašnji, neverovatno maštovit način.

Ako sanjate da su vas vanzemaljci oteli, znači da se u vama gomilaju strahovi – od gubitka vašeg doma i porodice, od promene sredine, od odlaska ili otcjepljenja. Kao da je napadnuta vaša privatnost i intimni prostor. Da li su zaista ti strahovi realni i opravdani ili vi jednostavno ne umijete da se suočite sa činjenicom da je život ponekad nestalan i nesiguran, a budućnost neizvesna?

Ako sanjate vanzemaljce znači da upravo prolazite kroz težak period prilagođavanja novoj sredini, i vaša podsvest vas opominje da se ponašate kao da ste „pali s Marsa“ – osećate se isključeno i nekako nepovezano sa dešavanjima oko vas. Trenutno vas muči problem kako da se nosite sa nekom osobom ili situacijom.

Sa psihološkog stanovišta, videti vanzemaljce u snu znači da se u realnosti suočavate sa nekim potpuno nepoznatim delom sebe koji je, sticajem okolnosti, odjednom spoznao.

U zavisnosti od samog sadržaja sna možete dalje tumačiti svoj san. Da li su u snu zastupljene zastrašujuće scene ili ste imali osećaj kao da stupate u kontakt sa jednim novim, predivnim svetom? Ne zaboravite da gledanje filmova mnogo utiče na naše podsvesno razmišljanje i nekada su ovakvi snovi samo kombinacije viđenih momenata na ekranu i iza takvog sna ne stoji nikakvo dublje, psihološko tumačenje, ali to možete najbolje znati upravo vi. Prelistajte repertoar stvari koje ste gledali u posljednjih nekoliko dana.