Ako vidite ugriz u svom snu znači da vas vaša podsvest upozorava na opasnost od nekoga ko vam nanosi štetu, bilo psihičku ili materijalnu, finansijsku. Budite pažljivi sa ljudima koji vas okružuju, jer nisu svi dobronamerni kakvima se predstavljaju.

Ako sanjate da ste ugriženi znači da ste ranjivi u pogledu nekih nerešenih pitanja i emocija. Moguće da postajete dosadni zbog svog stalnog problema ili neke poteškoće. Ovaj san može takođe da bude i metafora da „ste zagrizli više nego što možete da progutate“. Moguće da se nosite sa prevelikim zalogajem, odnosno teretom, zadatkom ili odgovornostima. Obratite se za pomoć, jer svakako ne biste trebali sav taj teret da snosite sami.

Ako sanjate kako vas je ugrizao vampir, znači da je u vašoj blizini osoba koja iz vas ispija vašu životnu energiju, vaše vreme, snagu, strpljenje i novac. Kad shvatite o kojoj osobi se radi ne ustručavajte se da je odmah isključite iz svog života koliko god je to moguće. Vreme je da otvorite oči i zauzmete se za sebe jer vas niko drugi ne može zaštiti, ako prvo vi sami niste spremni za to. Niko ne želi da njim manipulišu, da ga izrađuju ili prave budalu od njega, zašto biste to vi želeli?

Ako sanjate kako ste vi ugrizli nekoga znači da na neke osobe u svom životu stavljate prevelik pritisak čime ih izlažete velikom pritisku i frustraciji. Ako tako nastavite spremite se za posljedice. Isto tako, ovo će samo potvrditi da imate i neke detinjaste, nezrele, nedorađene emocije besa ili ozlojeđenosti koje trebate što prije uočiti i prepoznati. Ovaj san vam govori da se definitivno trebate razvedriti, kao i osloboditi druge od stresa kojim ste ih opteretili.