Tumor ili neka druga opasna bolest u snovima obično nosi simboliku bespomoćnosti, žaljenja, samosažaljenja. Osećate li kako uzalud živite ovaj život? Mislite li da ste izgubili njegov smisao i ne znate zbog čega uopšte postojite na ovoj zemlji?

Ovakvi snovi obično predstavljaju i oblasti vašeg života koje vam smetaju, koje vas uznemiruju ili vas, na neki način, emotivno povređuju. Ako sanjate kako se lečite od nekog tumora, znači da ste spremni ili prolazite kroz period promena u vašem životu i stvari će, ukoliko istrajete, sasvim sigurno krenuti na bolje.

Ako sanjate kako neka druga osoba boluje od raka, znači da trebate promeniti svoje negativne misli prije nego vas potpuno obuzmu i preuzmu kontrolu nad vašim životom. Pokrenite svoj optimizam i svoje zaboravljene nade! Budite pozitivni kad god i gde god to možete! Vežbajte i jačajte svoju pozitivnu stranu!

Ako sanjate da je neko u horoskopu znak Raka znači da imate običaj da se vežete i lepite za sve živo. Imate dovoljno moći i uticaja. Znak Raka isto tako označava osećajnost, senzitivnost, česte promene raspoloženja i emotivnost. Povrh svega toga, ove osobe su često usmerene na porodicu i dom i svu svoju energiju i vreme posvećuju razvoju i održavanju funkcionalnosti svoje porodice.