Ako sanjate kako raskidate sa partnerom znači da u vašem životu postoji nešto što morate preseći i otpustiti od sebe. Ne mora značiti da se ovo tiče bukvalno vaše veze, ali je sigurno nešto što u vama izaziva jednako intenzivna osećanja i verovatno vam je to toliko teško da je vaša podsvest to prebacila na vaš ljubavni plan.

Ako sanjate kako vaš partner prekida sa vama, znači da se vaša ljubavna veza pomera na jedan drugi nivo postojanja. Ovo je definitivno prekid nečega u vašoj vezi – ostavljate prošlost iza sebe, stare navike, način življenja, ponašanja ili sl. i okrećete novi list – počinjene neko novo iskustvo. Možda se useljavate kod partnera ili se on useljava kod vas, možda ste odlučili da se odselite u neki drugi grad ili da započnete neki zajednički posao, možda ste odlučili da se venčate, osnujete porodicu ili već imate decu i odlučili ste da je proširujete?

U svakom slučaju, značajno je da shvatite da ovakvi snovi retko imaju doslovno značenje i da prekid veze u snu ne znači da nešto nije u redu sa vašom vezom u stvarnosti! rast i napredovanje veze donosi određene promene za oboje, a samim tim i potrebe za obostranim prilagođavanjem novim situacijama. Za neke je to faza puna strepnje i osećaja nesigurnosti, dok je drugi ni ne osete.

Ako sanjate kako ste još uvek u vezi sa svojim bivšim momkom/devojkom znači kako poričete prekid i kako vaš um ne može da prihvati činjenicu da je vaša veza gotova. Morate osvestiti razloge zbog koje je ta veza gotova i pomiriti se s tim da je ovako najbolje i da je vreme da nastavite dalje.