Ako gledate svoj stomak u snu znači da se u vama dešavaju procesi razrade, analize i sinteze vaših ideja i osećanja na nesvesnom, a koje će isplivati na svesnom nivou.

Stomak, simbolično, predstavlja potisnuta i neispunjena osećanja. Vaša podsvest vam poručuje, putem vašeg sna, da trebate više verovati svom glasu u stomaku i svojoj intuiciji.

Ako sanjate trudnicu, odnosno ako vidite njen stomak, znači da će određena osećanja isplivati na površinu. Ne mogu više ostati potisnuta, ma kako vi to hteli ili želeli. O kojim je zapravo emocijama reč i čega se zapravo stidite? upamtite da će vas „istina osloboditi“ tih okova koji ste sami sebi stavili oko grla.

Ako sanjate kako se udarate u stomak ili kako ga dodirujete znači da zauzimate određeni stav vezano za svoja potisnuta osećanja. Polako ih osvešćujete, upoznajete i posmatrate ih nasuprot sebe, kao da im se konfrontirate, što je nezaobilazno ako želite da ih savladate i nastavite dalje da rastete i razvijate svoju ličnost.

Ako sanjate kako neko radi pirsing na stomaku (pupku) simbolično potvrđuje vašu duboku vezanost za majku. Možda vam san poručuje da se ponovo povežete s njom ili da razvijete sopstvene majčinske osećaje.