Videti slona u snu znači da trebate biti strpljiviji ili biste trebali pokazati više razumevanja prema drugima. Moguće i da u vašem životu postoji neko sećanje na davno prošli događaj, neka uspomena koju biste konačno trebali pustiti i osloboditi se njenog pritiska.

Slon je isto tako simbol moći, snage, vernosti i intelekta. Međutim, slonovi se vode kao introverti, tj. oni simbolišu mirnoću, povučenost, stidljivost, pa razmislite zbog čega ste ih sanjali? Označavaju li oni možda vašu prirodu i temperament? Ili predstavljaju nekoga iz vaše blizine ko je takvog karaktera?

Bijeli slonovi simbol su kraljevskog – života, raskoši, stila. Sjajno ako još sanjate da ste zajašili slona, jer to znači da ste zauzdali svoju podsvest i one stvari kojih ste se nekad bojali. Ako sanjate da vas je slon uplašio u snu, obratite pažnju na neki ogroman problem u svom životu s kojim se bojite uhvatiti u koštac.

Ako pak sanjate da ste vi slon, to vam je znak vašeg nesvesnog uma da trebate u nekoj situaciji izneti svoje mišljenje i napraviti svoju sopstvenu kritiku. Vi znate o čemu je reč, a sada imate i podršku da se ne trebate plašiti nego samo hrabro iskoračiti napred, izaći iz sene i jasno i glasno izraziti svoje ideje i mišljenje!

Možda imate konzervativna shvatanja, možda nemate samopouzdanja, možda se bojite javnih nastupa ili iznošenja ličnog mišljenja, sve je to normalno i prirodno, i kucnuo je čas da se oslobodite tih okova i da konačno podelite sebe sa drugima. Ulog i rizici su neznatni naspram nagrade za vašu pobedu nad samim sobom.