Ako sanjate da se porađate ili da gledate drugu ženu kako se porađa znači da „porađate“ novu ideju ili projekat, stvarate nešto novo i divno. Rađanje u snu najavljuje i nove stavove, nove početke ili velike događaje.

S druge strane, vaš san vam možda skreće pažnju na dijete u vama, na one nevine i divne vrednosti koje svi imamo koje trebate probuditi i negovati, a samim tim se i emotivno razvijati. Ovakav san može imati i skoro doslovno značenje – vaš strah i strepnju od samog čina porađanja, užasavanje na samu pomisao da trebate proživeti tako nešto. Ako sanjate da porađate neko stvorenje koje nije ljudska beba označava vaš preterujući (i neosnovan) strah i sumnju u zdravlje vašeg deteta (ili deteta neke vrlo bliske osobe). Preterano ste opterećeni strahom da će beba imati neke anomalije na rođenju.

Ovakav san je čest kod trudnica između 4. i 6. meseca trudnoće. Ako niste u drugom stanju a ipak sanjate ovakav san, onda on predstavlja vaše neosnovane sumnje u rezultat vašeg rada ili sl. Pokušajte da prevaziđete psihičke poteškoće u svom životu i da postignete jednu unutrašnju harmoniju.

Ako sanjate kako porađate čudovište, znači da će vaša unutrašnja kreativna energija tek da procveta u svom punom sjaju jer još nije spremna da dođe do izražaja. Dakle, ma kako strašno i užasavajuće delovalo u snu, značenje ovog sna je itekako pozitivno jer samo potvrđuje vaš dalji napredak i uspeh. Jedino se malo ustežete u puštanju ovog „čudovišta“ u javnost jer strahujete od negativne reakcije publike i bojite se osude sredine na račun vaših ideja i vizija.

Ako sanjate da majka na porodu umire, to označava transformaciju. San predstavlja kraj jednog (smrt) i početak drugog bića (rođenje). Moguće da ste vi u tom procesu ona osoba koja mora prvo da završi sa nekim starim navikama i odlukama kako bi otvorila vrata novim i savremenim.